WhatsApp Image 2021-02-05 at 10.10.54
OREN BARKAN

OREN BARKAN

Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor

קריאטיביות היא משאב אינסופי, ככל שאתה מנצל אותה ככה יש לך יותר ממנה..

שנים ארוכות במוזיקה האלקטרונית וסטארטאפים גרמו לי להפעיל כל הזמן את הקריאטיביות שבי, לייצר מוזיקה שתכבוש את רחבות הריקודים, להביא את הגימיקים המנצחים, למצוא רעיונות שיווקיים שישפיעו לאורך טווח ויתנו אימפקט, לרשום פטנטים על רעיונות וטכנולוגיות, להמציא, לפתח תוכן ולמכור אותו, לייצר מודלים עסקיים, לייצר מצגות מנצחות, לגייס כסף למיזמים והכל תוך כדי מוטיב של חדשנות וקריאטיביות. למדו מה התרגיל הטוב ביותר לזה..

בשנים האחרונות אנחנו חיים בסביבה של חיים מודרניים ותחרותיים יותר, השפעת הרשתות החברתיות יצרה תחרות עצומה על "זמן מסך" כמו גם לייקים ופלטפורמות.

התחרות היא בעצם על סוג של קריאטיביות. מכיוון כשאנחנו מביאים משהו "חדש" או "חדשני" אנחנו בעצם מבססים את עצמנו כמובילים את התחום או חותרים לשם והיום זו גם מחויבות של ארגונים, חברות, עסקים קטנים ואפילו "אנחנו" כמובילי דעה או משפיענים, כולם מנסים לתפוס ולמשוך את הצומת לב ע"י משהו חדש או חדשני. אנחנו בטוחים שזה יעזור לנו להביא את ה"בשורה" ואת התוצאה שיכולה להיות במגוון תחומים.

אז כן, זה חשוב ותמיד יכול לעזור להיות קריאטיבי ולהביא רעיונות טובים לקדמת הבמה בעסקים או בחיים. הקריאטיביות תמיד מבורכת ונחוצה, הממציאים הגדולים בעולם שינו את החיים שלנו עם קריאטיביות מבורכת, חברות וארגונים מחזיקים היום אנשים במשרה מלאה אצלם אין האוס ו/או משתמשים בגורמים חיצוניים כגון: משרדי פרסום, אנשי קריאיטיב ויועצים למיניהם כדי לקבל רעיונות טובים ולפתוח פתח למוצרים חדשים, מודלים עסקיים ובכלל איזה ג'וקר שיעיף את השוק שלך קדימה ובשורה התחתונה ייצר עוד הכנסות ורווחים.

הקריאטיביות אצלי היא דרך חיים ותיכף אתן לכם פה כמה טיפים איך אתה או את יכולים לשפר את הקריאטיביות שלכם באופן דרמטי. מה שכן, זה דורש השקעה! כמו בכל דבר אחר בחיים. מה שאתה בוחר להשקיע בו גדל וצומח! אתה מטפח אותו, משקיע בו ומקבל תוצאות טובות יותר. נקודה חשובה לפני כן היא תמיד להיות ברמת מודעות מסוימת על היכולות שלך. יש אנשים יותר קריאטיביים ויש פחות, כמו שיש אנשים שיש להם יכולות ניהול חזקות יותר ו/או אחרים שיש להם פרודיקטיביות חזקה יותר. רצוי שנדע מה החוזקות שלנו ולטפח אותם. לאו דווקא הכי נכון לטפח קריאטיביות ע"ח משהו אחר שאתה טוב בו ואז אולי להשתמש בצד ג' שיעזור ברעיונות טובים. יצא לי לא מעט להעניק מהקריאטיביות שלי לעולם ולאחרים אם זה ארגונים, סטארטאפים, יזמים ואפילו אנשים יחידניים והיום בדיעבד אני מבין שהתרגולים והטכניקות שאני עושה בשנים האחרונות משפרות את היכולות וזה מה שחשבתי שיכול לעזור גם לך.

אז איך כל אחד מאתנו יכול לשפר את הקריאטיביות ?

  1. תנסו ליצור כל יום משהו, יצירה היא יצירה, בריאה! להביא משהו חדש לעצמכם או לאחרים, ולכן גם שאנחנו יוצרים לעצמנו כתחביב או כזמן איכות אנחנו משפרים את הקריאטיביות שלנו. תציירו, תפסלו, תבשלו משהו חדש, תנגנו, חפשו אפילו תחביב שעושה לכם טוב ויש בו סוג של אינסוף אפשרויות.
  2. הרגלי השראה שרצוי לתזמן אותם ואפילו לייצר מהם טקסים קבועים כמו קריאה על הבוקר ולפני השינה, שמיעת מוזיקה שמעוררת בך השראה, נשימות ומדיטציות שהן אינסופיות ומאוד חשובות לאדם היצירתי.
  3. מסירות במקום משמעת, פגשתי אתמול חבר שאמר לי במפורש שמה שמניע אותו בארגון שהוא עובד בו זו המסירות. לא המשמעת של להגיע ולהיות נוכח רק בשביל להדפיס כרטיס, אלה מה שמניע אותו זו המסירות לארגון וההצלחה שלו. אולי יש עובדים אחרים באותו ארגון חכמים ממנו, עם תארים יותר מפוצצים אבל בשורה התחתונה הקידום שלו בתוך הארגון נבע מהמסירות ללא פשרות.
  4. לשאול את השאלות הנכונות, המוח הוא מכונת על! הדבר הכי חכם שאנחנו יכולים לעשות וללמוד זה להפעיל את המוח שלנו בצורה נכונה. זה מה שמבדיל בין אנשים באופן כללי. כל מידע שאנחנו מכניסים למוח משפיע ומתויג במודע ו/או לא במודע. בינה מלאכותית בעיצומה ומה שהטכנולוגיה עושה בתחום בשנים האחרונות זה מדהים בפני עצמו. לכל אחד מאתנו יש כלי בינה מלאכותי מטורף ואם נדע לנצל אותו כמו שצריך אז אין גבולות למה שאפשר להשיג. איך מתחילים ? נותנים למוח לעבוד ולהביא את הפתרונות הקריאטיביים וזאת ע"י שאילת השאלות הנכונות את עצמנו ואת המוח שלנו. רצוי לעשות את זה נכון עם שאלות נכונות שאנחנו שואלים את עצמנו ונותנים למוח לעבוד להביא את התשובות. (רמז: כל התשובות תמיד עמוק אצלנו בפנים).
  • יש עוד כמה וכמה אפשרויות לשפר קריאטיביות כמו: לקחת הפסקות מכוונות לשם יצירה (מאוד חשוב בימים מלאי נוטיפיקשיין והסחות דעת), לפתח את הדמיון (הדמיון הוא בית המלאכה של המוח), יצירת רשימת רעיונות קבועה אצלנו במחשב או בנייד וכל רעיון חדש ישר לרשום אחרת הוא נעלם. הנאה ובילוי עם חברים זה קטע חשוב מאוד (בימים אלו במיוחד שאנחנו בירידה מכיוון שפחות יוצאים ונפגשים), מקומות מעוררי השראה כמו ים / טבע / וכל אחד המקום שמעניק לו את זה, קשרים עם האנשים הנכונים (נטוורקינג), סיעור מוחות (מוח יחיד הוא די מוגבל, 2 מוחות יחד הרבה יותר פוטנציאל ושלושה מוחות ומעלה זה כבר כמעט אנלימיטד אפשרויות ולכן סיעור מוחות עם האנשים הנכונים הוא עצום!) לקיחת סיכונים ועוד כמה טכניקות..

יש עוד כמה שיטות אבל מה שעובד הכי טוב בשבילי בשנים האחרונות זה כתיבת רעיונות בוקר במגוון נושאים שחשובים לי.

שנים ארוכות במוזיקה האלקטרונית וסטארטאפים גרמו לי להפעיל כל הזמן את הקריאטיביות שבי, לייצר מוזיקה שתכבוש את רחבות הריקודים, להביא את הגימיקים המנצחים, למצוא רעיונות שיווקיים שישפיעו לאורך טווח ויתנו אימפקט, לרשום פטנטים על רעיונות וטכנולוגיות, להמציא, לפתח תוכן ולמכור אותו, לייצר מודלים עסקיים, לייצר מצגות מנצחות, לגייס כסף למיזמים והכל תוך כדי מוטיב של חדשנות וקריאטיביות.

אחד מהעקרונות שעזר לי להצליח ולפתח את היצירתיות היא לרשום כל בוקר רשימה של מינימום 10 רעיונות כל בוקר. זה לא חייב להיות רעיונות של עסקים או ביזנס זה יכול להיות כל דבר אצלנו בחיים שאנחנו רוצים לשפר. התנהגות, הרגלים, ספורט, תזונה וכל מה שבא לכם.

הדגש הכי חשוב בפעולה הזו הוא פשוט לרשום 10 רעיונות כל יום. לקום בבוקר ובטווח מסוים של זמן הבוקר (לפני פעולות ספורט או אחרי פעולות ספורט זה כבר מאוד אינדיבידואלי בשעות הפרודוקטיביות שלך) לרשום 10 רעיונות לשאלה יומית או אתגר שהצבת לעצמך.

חשוב לרשום מינימום 10 רעיונות, רצוי שיהיו טובים. ככה אנחנו מפעילים את המוח לעבוד בשבילנו בצורה האולטימטיבית ביותר. המכונה החזקה הזו, המוח שלנו עובד הכי טוב בשבילנו שמפעילים אותו בצורה נכונה. במקרה ונגמרו לכם הרעיונות אחרי כמה סעיפים תרשמו רעיונות גרועים, דמיוניים, הזויים, העיקר למלא מינימום 10 רעיונות ביום כל יום, זה שריר ורק ע"י חזרתיות והמשך החיזוק של השריר הוא ישתפר. העניין לא לייצר 10 רעיונות מפוצצים, העניין הוא לשפר את השריר של הקריאטיביות. קריאטיביות היא ללא ספק שריר בר פיתוח ושוב הכי חשוב זה האימון עצמו, כל יום לרשום 10 רעיונות. זה סוג של חדר כושר למוח, כמו כמעט כל יכולת אנחנו יכולים לשפר אותה אם נפעל נכון, אם נלמד איך לעשות את זה ונעשה את זה. כשעושים פעולות, טכניקות ויוצאים מאזור הנוחות ומשנים את ההרגלים ועושים דברים חשובים עבורנו, זה עובד! זה ייקח קצת זמן תחילה כמו בכל דבר חדש אבל בסוף נהיה מכונת רעיונות קריאטיביות משופרת אם זה באמת מה שאנחנו צריכים ורוצים עבורנו.

בהצלחה!

אם יש לכם עוד רעיונות לפיתוח קריאטיביות אשמח לשמוע מכם.

אם אהבתם את מה שכתבתי תגובות ושיתופים יתקבלו בברכה

Share this post

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *